Skolen fikk invitasjon til å markere den internasjonale barnekreftdagen som var den 15. februar. Over hele landet markeres dagen med små og store lysmarkeringer for å gi HÅP og vise støtte til barn og ungdom med kreft og deres familier. Når et barn rammes av kreft rammes hele familien og nettverket rundt.

Hvert år blir mer enn 400 000 barn og ungdom under 20 år diagnostisert med kreft. Det er 400 000 unge liv for mye. De aller fleste barn blir friske, men en av fem opplever å ikke være så heldige.

Skolen markerte dagen med forskjellige aktiviteter. Alle startet dagen med å lære seg hva er kreft og betydning av gullsløyfe, og at den ble laget i gull siden gull er et av de edleste og verdifulle metallene vi har. Vi snakket om det hva ville vi gjort hvis bestevennen vår ble syk og skrevet gode ord på gullsløyfe som ble en del av is-kunst utstilling som fant sin plass ved inngangen til garderoben. Vi tente lyslykter som var laget i forrige uka. De minste avsluttet dagen med lek med såpebobler og vi «fanget» gullsløyfe i såpeboblen og såpebobler-slanger.

#lysforbarnekreft  #barnekreftforeningen