Kjære elever og foresatte. 

På grunn av koronaviruset er det i disse dager mange som lurer på hvordan de skal forholde seg ved symptomer på forkjølelse/influensa hos noen i familien. Vi ønsker derfor å minne om myndighetenes råd:

1. Dersom ingen i husstanden har vært på reise i smitte-område, eller i kontakt med noen som har fått påvist smitte, skal elevene møte til undervisning som vanlig, selv om noen andre i husstanden har symptomer.

2. Har noen i husstanden den siste tida vært i kontakt med noen som er smittet, eller vært i områder med smitte (se FHI.no for oppdatert liste), skal denne personen holde seg hjemme i 14 dager. Så lenge den/de som har vært på reise ikke har symptomer, kan barna i husstanden gå på skolen.

3. Dersom noen i husstanden har symptomer OG kan ha vært utsatt for smitte (enten gjennom reise eller kontakt med bekreftet smittede), skal hele husstanden ha hjemmekarantene. Kontakt da fastlegen per telefon for råd.

Vi minner om at viruset ikke er farlig for de aller fleste, og at smitteverntiltakene handler om å beskytte de eldre og syke, og hindre at helsetjenesten får problemer på grunn av at for mange blir syke samtidig.

Disse rådene gjelder nå. Vi gjør oppmerksom på rådene kan bli oppdatert på kort varsel.

Hilsen kommuneoverlege
Mette Røkenes

Klikk for stort bilde