6.klasse har hatt SMART-mat i fokus de siste månedene. Målet har vært å utvikle et produkt som kan få barn og unge til å spise mer fisk. Forskning viser nemlig at barn og unge i Nord-Norge spiser mindre fisk enn samme aldersgruppe sør i landet.
Som en inspirasjonsboost deltok klassen på et undervisningsopplegg i Blokken i regi av Akvakultur i Vesterålen og Ungt Entreprenørskap. Utfordringen de fikk der var altså å utvikle dette produktet.

De endte opp med Lakseringer. Det var et svært godt valg, for de vant i delkonkurranse BESTE MODELL.

Dommernes tilbakemeldinger var; helhetlig godt inntrykk på sin stand – T-skjorter som viste hvor de kom fra samt navn på gruppa, elevene hadde gode kunnskaper og kunne svare for seg, demokratiske prosesser i arbeidet…de fikk også kommentarer som «Wow – dette har vi ikke sett før!» Og sist men ikke minst: de hadde et godt målprodukt! Elevene hadde svart at alle hadde smakt på retten og at de likte den veldig godt.

Det var en lykkelig gjeng som dro tilbake til skolen med både individuelle premier og et pengebeløp til klassen.

GRATULERER!!